perjantai 21. maaliskuuta 2014

Elämää unkarissa. Toinen viikko

Toinen työviikko on jo loppumaan päin ja tämän kuluneen viikon aikana on tullut opittua muutamia unkarin kielen sanoja lisää, käyty Budapestissä ja keretty tehdä jopa töitäkin.
Maanantaina viikko alkoi tylsissä merkeissä töissä, kun meidän lisäksi paikalla oli myös muitakin oppilaita, joten töitä ei riittänyt kaikille ja työnteko jäi vähiin. Loppuillasta sitten odoteltiinkin innnolla seuraavan päivän Budapestin reissua ja käytiin katsomassa missä rautatieasema sijaitsee.
Tiistaina heräsin yllättävän täynnä energiaa ja noin kello 7.30 tapasimme Evan ja hänen oppilaansa rautatieasemalla ja lähdimme seuraavalla junalla kohti Budapestin kaunista kaupunkia. Heti kaupunkiin päästyämme Eva varoitteli jo taskuvarkaista joten kädet pysyivät tiukasti taskuissa! Aloitimme Budapestin reissumme menemällä ensimmäiseksi parlamenttitaloon, jossa näimme unkarin kruunun ja sitä vartiovat sotilaat. Saimme jopa nähdä vartijoiden vaihdon, joka tapahuu tunnin välein. Parlamenttitalon jälkeen menimme "The house of terror" museoon, joka sijaitsi lyhyen matkan päässä rautatieasemasta. Museo kertoi ajasta jolloin unkari oli natsisaksan ja Neuvostoliiton vallassa samaan aikaan ja kertoi juutalaisten surullisesta kohtalosta. Museon kellarikerroksessa oli sellejä, joissa oli kuvia vangeista ja vankilan perällä oli hirttopaalu joka oli kuulemma käytössä vielä 1980 luvulla.
Keskiviikkona oli taas työpäivä ja erittäin vähäisesti tekemistä. Pääsimme tekemään kuitenkin perustarkastuksen muutamaan uuteen autoon ja auttelimme milloin ketäkin, jos apua tarvittiin.
Ttorstaina olikin sitten jo enemmän tekemistä ja pääsin tekemään työtä yhden oppilaan ja mekaanikon kanssa erään Audin parissa. Autoon piti vaihtaa uusi bensatankki, koska vanha tankki oli syystä tai  toisesta haljennut auki yhdestä alanurkasta. Minä irrotin vanhasta tankista bensapumpun joka piti siirtää uuteen tankkiin, sekä autoin myös letkujen ja sähköjohtojen kiinnityksessä ja tankin paikalleen asennuksessa. Keskiviikkona autoin hieman jo tankin irrottamisesssa, mutta lähdemme Minnan kanssa korjaamolta aikasemmin kuin muut asentajat kotiin, joten en kerinnyt auttaa irrotuksen loppuosassa. Tämä työ oli kiinnostava siinä mielessä että en ole oikeastaan ollut perillä bensapumpun rakenteesta mitenkään hirveän hyvin, joten nyt kun olen irrottanut pumpun kertaalleen ja nähnyt vähän sen rakennetta osaan seuraavalla kerralla, jos samanlainen työ tulee vastaan, paikallistaa pumpun helpommin.
Tänään tein töissä huoltoja yhteen Audiin ja yhteen Skodaan, sekä perustarkastuksia uusiin autoihin, ja juttelin muiden asentajien kanssa kun päivä oli vähän rauhallisempi, koska korjaamolla ei ollut muita oppilaita kuin minä ja Minna.
Vapaa-aikanani olen ollut Minnan ja Robert nimisen oppilaan kanssa missä ja milloinkin, ja Budapestin reissulla tapaamamme ihmiset sanoivat että voimme tavata joskus, joten tylsää ei pitäisi tulla hetkeen!

















Edit: Kuvia lisätty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti