lauantai 15. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen viikko Kecskemetissä.

Noniin, eli blogin aloitus on nyt tässä, ensimmäinen viikko alkaa olla jo takana päin, mutta hyvin ollaan pärjätty. Saavuimme maanantaina aamupäivästä, ja aloitimme matkan kohti Kecskemetin kaupunkia. Ensimmäisenä päivänä tutustuimme kaupunkiin ja asetuimme huoneisiimme asumaan. Toinenkin päivä täällä sujui rennosti kouluun ja koulun oppilaisiin tutustuessa, sekä iltapäivällä kävimme myös katsomassa työpaikkaamme jossa työskentelemme nämä kuusi viikkoa.
Aluksi vähän mietitytti että miten saan nukutuksi näin oudossa paikassa, mutta yllätyksekseni olen saanut nukuttua joka yö erittäin hyvin, Edes aikaiset herätykset eivät ole tuottaneet minkäänlaista ongelmaa.
Keskiviikkona pääsimme vihdoinkin alottamaan työt, jotka alkoivat vähän tylsissä merkeissä, kun työpaikalla oli hiljainen päivä eikä melkein yhtään töitä. Käytimme siis ajan hyväksemme ja tutustuimme kahteen opiskelijaan, jotka myös työskentelevät Brill korjaamolla kanssamme. Torstaina ja perjantaina olikin sitten jo tekemistä, kun autoliikkeeseen tuotiin uusia autoja, joista piti katsoa rengaspaineet, renkaiden pulttien momentit ja irrottaa auton etuiskunvaimentimista muoviset "lukot" jotka estävät auton heilumisen rekan lavalla kuljetettaessa. Ainut ongelmia tuottanut asia on ollut paikallisten heikko englanninkielen taito, Mutta siitäkin on selvitty opettelemalla sanomaan kiitos, hei, kyllä ja ei unkariksi sekä käyttämällä erilaisia viittomamerkkejä päästäksemme yhteisymmärrykseen vanhempien asentajien kanssa töissä.
Asuntolassa on erittäin vähän ihmisiä jotka puhuvat englantia, ja sitäkin huonosti.. Mutta hienoa on että he kuitenkin ovat ystävällisiä ja yrittävät puhua englantia parhaansa mukaan.


Tälläistä siis viikolla numero uno, päivitellään kuulumisia ensi viikon puolella taas kunhan saan vain internetin taas toimimaan!









Edit: Kuvat lisätty :)

1 kommentti:

  1. Kiva kun olette asettuneet taloksi. Päivitelkää blogejanne vähintäänkin joka toinen päivä, mielummin ihan joka päivä koska tämähän toimii samalla oppimispäiväkirjananne. Näillä näkymin tulen sunnuntaina 13.4. Keckemetiin, joten voidaan olettaa että saamme näytöt hoidettua siellä sitten alkuviikosta.

    VastaaPoista